Wie ben ik

 

Ik ben Karin, 32 jaar en woon samen met  mijn vriend in Hilversum.

 

Waarom ik begonnen ben met mijzelf fitter te krijgen, is omdat ik echt heel zwaar ben geweest. Ik woog op mijn 20ste met  een lengte van 1.60m, ruim  boven de 90 kilo, ik was erg rond. Ik heb toen mijn scooter verkocht en ben overal op de fiets naartoe gegaan en ben gezonder gaan eten. Het resultaat was dat  de kilo’s er af vlogen, ik was een echte cardio bunny. Ik deed wel het een en ander aan krachttraining, maar dat was niet echt mijn passie. Ik was al vanaf mijn 7de bezig met paarden en best actief maar doordat mijn voeding niet goed was, eigenlijk ronduit slecht, kwam ik alleen maar aan. (lees: ik hou van snoepen)

 

In 2014 was ik na een pittige periode gek op hardlopen, omdat dit mijn hoofd echt compleet leeg maakte. Ik besloot een marathon te gaan lopen iets waar ik niet echt de bouw voor heb maar ik wilde. En waar een wil is, is een weg. Tijdens mijn traject kwam ik een personal trainer tegen en daar begon mijn liefde voor de krachtsport. Na het lopen van mijn marathon ben ik mij verder toe gaan leggen op de krachtsport. En naast deze liefde ook die voor het doen van wedstrijden. Ik ben een mens dat graag iets doet met en doel en bij de paarden trainde ik graag naar de wedstrijden toe en met de krachtsport merk ik dat ik hetzelfde heb. Ik doe dan ook sinds 2015 mee aan bodyfitness wedstrijden iets wat ik geweldig vind.

  

Wat ik mooi vind aan mijn vak als gewichtsconsulente is het laten zien dat gezonde voeding echt lekker is. Het gaat om de balans die je moet krijgen tussen lekker eten en je goed in je vel voelen. Vaak is het woord dieet voor velen iets waar ze tegenop kunnen zien maar daarom heb ik het liever over het aanpassen van je levensstijl want je wil iets voor de langere termijn en niet terug naar waar je vandaan kwam.

 

Ik heet Karin en heb een pindakaasverslaving en heb daardoor de naam pindakaat gekregen van vrienden.