Wie is Pindakaat

 

Ik ben Karin en ben Pindakaat begonnen door mijn liefde voor sport en eten. Ik help graag andere hun doel te bereiken of dit nu is in afvallen, aankomen, betere levensstijl of een sportdoel.

 

Waarom ik begonnen ben met mijzelf fitter te krijgen, is omdat ik echt heel zwaar ben geweest. Ik woog op mijn 20ste met  een lengte van 1.60m, ruim  boven de 90 kilo, ik was erg rond. Ik heb toen mijn scooter verkocht en ben overal op de fiets naartoe gegaan en ben beter  gaan eten. Het resultaat was dat  de kilo’s er af vlogen, ik was een echte cardio bunny. Ik deed wel het een en ander aan krachttraining, maar dat was niet echt mijn ding op dat moment ook omdat ik er geen kennis van had toen.

 

In 2014 ben ik begonnen met hardlopen, omdat dit mijn hoofd echt compleet leeg maakte. Ik besloot een marathon te gaan lopen iets waar ik niet echt de bouw voor heb maar ik wilde. En waar een wil is, is een weg. Tijdens mijn traject kwam ik een personal trainer tegen en daar begon mijn liefde voor de krachtsport te groeien. Na het lopen van mijn marathon ben ik mij verder toe gaan leggen op de krachtsport. En naast deze liefde voor het trainen had in ook nog steeds de liefde voor lekker eten. Ik probeer dan ook steeds zelf nieuwe recepten te bedenken.

 

Ik vind het dieet dan ook niet op zijn plaats want het is niet iets wat je even doet om vervolgens weer te vervallen in oude gewoonte. Ik zie het als levensstijl en daarin is veel mogelijk en daardoor is het ook op de lange termijn toe te passen.

 

Wat ik mooi vind aan mijn vak als gewichtsconsulente/ coach is het laten zien dat eten ook lekker is als je het op een andere manier klaarmaakt. Het gaat om de balans die je moet krijgen tussen lekker eten en je goed in je vel voelen.